Löparkläder inför det kallare årstiderna

Brukar du inte tänka på ”lager-på-lager” när du klär dig inför löpturen? Då är det dags nu när hösten och vintern kommer. När det blir kallt är det extra viktigt att klä sig rätt.

Byt bort bomullen

jhn sportAtt klä sig med lager-på-lager är bland det viktigaste för att kunna hålla sig varm. Men nästan lika viktigt är det att lägga bort bomullsplaggen. Bomull är visserligen mjukt och skönt men bevarar fukten på ett sätt som gör att man snabbt blir kall vid träning. Då är det betydligt bättre att välja så kallade funktionsplagg eller speciella träningsplagg. Ett alternativ är merinoull.

Första lagret – Ha ett plagg som sitter tight mot kroppen för att den lätt ska absorbera och transportera bort svetten.

Mellanlagret – Är till för att hålla värmen. Hur tjock tröja som här ska användas beror helt på hur kallt det är ute.

Yttre lagret – Använd ett vindtätt plagg. Här är det däremot mycket viktigt att jackan kan andas. I annat fall kommer det bli mycket svettigt och därefter kallt.

Källor:

JHN Sport: JHN Sport är ett varumärke som marknadsförs av JHN Trading AB. De har valt att enbart fokusera på E-handel och skickar plagg inom Sverige, Norge och Finland från sitt lager i Skultuna. I utbudet hittas en rad träningskläder för ”vardagsträning”.  Mjuka och coola träningskläder för både tjejer och killar. När det kommer till träning för 4-16 åringar är det viktigt att hålla träningen avslappnad och rolig. Denna känsla är vad man vill förmedla med sitt utbud.

Metromode: Metro är Sveriges första gratistidning och ges främst ut i Stockholm. När tidningen lanserades vände sig många experter mot konceptet att enbart finansiera en tidning med annonser. Idag är det däremot en etablerad tidning som ges ut via utdelningsboxar nära och i tunnelbanan. Tidningen har även nyheter, bloggar och modetips online Det är från den digitala artikeln ”Välj rätt träningskläder för höst-och vinterlöpningen” som fakta tagits till denna text.

Inläggsförfattare: Amanda Blom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *