Löshår – En guide till att välja rätt

Rätt kvalité, längd, nyans och material. Det finns en hel del att tänka på när löshår ska köpas in. Som nybörjare är det framförallt svårt att förstå alla begrepp men det är inte speciellt svårt om man bara tar sig tid att läsa på och jämföra.

Hur länge ska du ha det?

Det löshår som är enklast att sätta fast är ”clip-in”. Det går mycket snabbt att sätta fast och används bland annat av de som vill ha fylligare eller längre hår under ett par dagar. Kanske till bröllopet eller en festival.

Förväntar man sig ha löshåret under längre tid är det istället nail hair extensions som passar bättre. Det tar betydligt längre tid men räkna med att håret sedan sitter fint och kan sitta kvar i flera månader. Flera tillverkare anger att man kan räkna med att använda det i 3-4 månader.

Remy eller inte remy

Det som karaktäriserar Remy-hår är att alla hårstrån som löshåret är uppbyggt av ligger åt samma håll. Fördelen med detta är att håret kommer tova sig extremt lite. Därmed blir det även lättare att underhålla vilket i längden gör att det håller sig snyggt.

En återförsäljare som säljer löshår online skriver att Remy-hår är det enda hår som känns lika mjukt och lent att kamma som om man hade haft sitt eget hår. Långsiktigt är det alltså det bästa valet. Detta förutsatt att man förväntas ha löshåret under lång tid. Däremot speglar sig även denna kvalité i priset.

Genom att välja No-remy kan man få betydligt billigare löshår. Men som visas ovan finns vissa nackdelar med dessa löshår.

Remy – eller lyxigaste Remy

Som nämns ovan är Remy det löshår som har högsta kvalité. Men samtidigt är det bara en benämning över hur håret är uppbyggt och det finns flera olika modeller. Här kan exempelvis asiatiskt, indiskt eller lyxigaste modellen med löshår från en och samma person nämnas. Det sista skapar en mycket hög kvalité men är näst intill omöjligt att nå och har mycket högt pris.

Inläggsförfattare: Amanda Blom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *